Dutch it-channel Academy logo

Dutch IT-channel Academy

20 oktober 2015

i4Sales en Dutch IT-channel Academy slaan de handen ineen voor het kanaal!

IT zet de wereld op z'n kop. De komst van nieuwe technologiëen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe houdt u als IT bedrijf vat op uw bestaansrecht? Hoe zorgt u dat uw personeel het tempo kunnen bijhouden? Kunt u zelf nog het tempo bijhouden?

Om alle ontwikkelingen te kunnen blijven volgen heeft Dutch IT-channel de Academy opgericht. Voor en ook door IT bedrijven.

Wij mogen de commerciële invulling van de Academy verzorgen. Als Business Development bureau voor de ICT-branche zijn wij dagelijks bezig onze opdrachtgevers te ondersteunen bij hun commerciële doelstellingen in de veranderende wereld. Hier hoort ook het verbeteren van de commerciële skills van sales teams bij.

Daar waar de meeste sales trainingen zich richten op B2B sales, ervaren wij een tekortkoming voor IT bedrijven. Binnen dergelijke B2B sales trainingen wordt in abstracte vorm over het verkopen van waarde goederen en diensten gesproken. De gebruikte cases liggen vaak mijlenver van het IT domein vandaan. Denk aan lease wagenparken, technische installaties etc. Voor de gemiddelde verkoper binnen de IT iets wat ver van zijn dagelijkse realiteit af staat. Ik durf hierbij nog niet eens te spreken over Bi/Big data proposities. De B2B trainings instanties houden zich het liefst afzijdig van dit soort zaken. En tsja als je een lease wagenpark tijdens een training weet te verkopen, dan zal zo'n Big Data dingetje toch ook wel lukken?!

Door onze jarenlange ervaring binnen het IT spectrum hebben wij besloten om sales trainingen specifiek voor IT proposities uit te brengen. Al het trainingsmateriaal is toegespitst op IT. Bestaande verkooptechnieken worden in het licht van IT behandeld. Hierdoor heeft een verkoper minder moeite de stof tot zich te nemen en de vertaal slag naar de dagelijkse praktijk te maken. Met andere woorden de bijdrage van een dergelijke salestraining heeft sneller, meer en langer effect.

Graag zien wij u tegemoet op 1 van de masterclasses. Kijk hiervoor op: http://dutchitacademy.nl

Ik wens u veel kennis!

Pieter van Wijk

Business Development Manager

Delen

+31 (0)6 13 33 33 64

pieter.vanwijk@i4sales.nl

i4Sales